Beoordeling 9.3 gebaseerd op 1772 individuele klantbeoordelingen op 5-sterrenspecialist

'RUIM DERTIG JAAR PASSIE VOOR DE WIELERSPORT'

Altijd voor in de kopgroep, dat is het doel van Rings-Goirle. Al meer dan dertig jaar wordt er met passie en liefde voor de wielersport gewerkt aan de mooiste racefietsen en mountainbikes.

Rings-Goirle specialized conceptstore

werkplaats.jpg

1986: In 1986 vond de oprichting plaats van de fietsenwinkel Wil-Hans Rings aan het Korenmolenplein 8 te Goirle. Vader Wil en zoon Hans stroopten hun mouwen op, samen op weg naar een succesvol bestaan. Naast stadsfietsen werd al snel de nadruk gelegd op sportieve fietsen en racefietsen. De verkoop in het sportieve segment groeide veel sneller dan verwacht. Daardoor werd al snel gekozen voor een ruim assortiment racefietsen. Tevens veranderde de werkplaats in een Hi-Tech Area,

Rings-Goirle specialized conceptstore

1990: Mede door de toenemende drukte kwam al snel zoon Erwin het team versterken. Hij raakte als BMX’er al direct bezeten van alle mooie producten. Samen konden zij zich volledig richten op de verkoop en reparatie van de meest moderne race en sportfietsen.

1992: De verkoop groeide en het aanbod werd steeds groter en zo komt het eigen merk Rings tot stand. Een ruime collectie racefietsen en mountainbikes. Deze fietsen werden ‘a la carte’ gespoten en gemonteerd naar de wensen van de klant. Rings werd vanaf nu een echt merk. De naam van de winkel werd omgedoopt tot Rings Goirle, Race- MTB Speciaalzaak.

Rings-Goirle specialized conceptstore

1994: Naast de wielersport, waarin Rings zeer actief aanwezig was, richtte ze ook het eerste officiële Rings MTB Team op. Zowel op Nationale als ook op Internationale mountainbike wedstrijden stonden er regionale talenten in het shirt van Rings aan de start. Uiteindelijk kwamen er grote namen uit voor het Rings team, o.a. Gerben de Knegt, Boy van Poppel, Nederlands Kampioen Masters; Chris Mulders, Tom Cordes en Thijs Al. Later werd Boy van Poppel ,toen ook nog altijd rijdend voor Rings , in het jaar 2005/2006 Nederlands Kampioen en Wereldkampioen veldrijden bij de Junioren.

Rings-Goirle specialized conceptstore

1995: Erwin’s vrouw Sandra kwam in dit jaar ook werken in de winkel. Zij had jarenlange ervaring in een allround sportwinkel. Ze specialiseerde zich dan ook in de inkoop en verkoop van fietskleding, schoenen en accessoires.

1998: Erwin werd gevraagd om naast het succesvolle Rings MTB Team te begeleiden ook het Giant Holland Team te runnen als teammanager. Ruim 2 jaar lang begeleidde hij professionele mountainbikers. Dit deed hij naast het al drukke werk in de winkel. Hij reisde met het team door Europa naar allerlei wedstrijden en ze haalden grote successen. In het laatste jaar werd Erwin nog benoemd tot assistent manager bij het Giant Global Team waar zijn toenmalige idool Rune Hoydahl uit Noorwegen de kopman was.

Rings-Goirle specialized conceptstore

2000: De eerste echte grote uitbreiding van de winkel werd een feit. Van 200 m2 werd de winkel verbouwt naar een showroom van ruim 450 m2. Inmiddels hadden de stadsfietsen plaats gemaakt voor een prachtige collectie racefietsen en mountainbikes. In deze periode werden er 2 allround medewerkers aangetrokken en zo kon de verkoop doorgroeien in een ruim opgezette fiets speciaalzaak.

Rings-Goirle specialized conceptstore

2002: Naast de ruime collectie topmerken van o.a Giant, Trek, Colnago, Look, Gazelle en Pinarello ging Rings in 2002 het dealerschap starten met het populaire Amerikaanse merk Specialized. Exclusieve racefietsen en mountainbike van zeer hoge kwaliteit. Team Rings is op slag verliefd geworden en straalt dit uit in de verkoop. Mede door dit dealerschap kwam Hans in contact met het Tegeltoko Wielerteam die op de racefietsen van Specialized hun wedstrijden reden. Samen met ploegleiders Jean Paul van Poppel en Leo van Etten werkte Hans als mecanicien bij het team en monteerde hij alle fietsen van de ploeg en ging hij regelmatig mee naar koersen en etappe wedstrijden. Ook dit deed Hans naast het werk in de winkel. Tevens was Hans in deze jaren ruim 10 jaar lang de vaste mecanicien van veldrijder Gerben de Knegt. Ze reisden samen naar alle wedstrijden ook ver buiten Nederland, Wereldbekers, Superprestige wedstrijden en zelfs de Wereldkampioenschappen, zo wist Gerben de 5 e plaats te behalen op het WK in 2002 in Zolder (B) en werd hij 2 x keer Nederlands Kampioen in de periode.

Rings-Goirle specialized conceptstore

2006: Het 20 jarig Jubileum van Rings Goirle werd uitbundig gevierd. Een speciale Rings racefiets werd ontworpen en elke koper van dit jubileum model kreeg een uitnodiging om samen naar de spannende finale avond af te reizen van de Wielerzesdaagse in Rotterdam. Met een volle reisbus werd die avond een feest om nooit te vergeten. Tevens werd er in dit jaar het plan gesmeed samen met Specialized om de eerste Specialized Concept Store te ontwikkelen in de Benelux. Een winkel vol met een totaal aanbod van slechts 1 merk: Specialized. Dit werd door de branche opgemerkt als een enorme stap, een “single brand store”. Maar de liefde tussen Rings en Specialized werd alsmaar groter en dat zorgde voor een versnelde ontwikkeling ervan.

Rings-Goirle specialized conceptstore

2008: De 1 e Specialized Concept Store werd een feit. Op 5 maart 2008 opende Rings zijn deuren opnieuw met als doel…. To be the best cycle store. De winkel werd volledig opnieuw ingericht, een winkel waarin de klant zich waant in een complete Specialized wereld. Naast bijna alle modellen fietsen een enorm aanbod in kleding, schoenen, helmen en accessoires. Het team werd in die tijd uitgebreid met nog eens 3 medewerkers.

Rings-Goirle specialized conceptstore

2010: De kreet; To be the best…had Rings geïnspireerd om zich in te schrijven voor de nominatie van de verkiezing van Tweewielerwinkel van het Jaar. Deze titel win je niet zomaar en wordt alleen uitgereikt aan de allerbeste fietsenwinkels. Maar na een totale screening en de uitwerking van de Concept Store die inmiddels 2 jaar bestond, kwam de winkel al snel bij de laatste 10 beste winkel en dus genomineerd voor de felbegeerde titel. Een vakjury, de Bovag, mysteryshoppers en natuurlijk door de steun van het stemmen van velen vaste tevreden klanten wist Rings door te dringen tot de finale met nog slechts 2 andere finalisten. Tijdens de zinderende finale is het Rings gelukt… Tweewielerwinkel van het Jaar 2010 ! Wat een eer !

Rings-Goirle specialized conceptstore

2012: Mede door de titel die gewonnen werd en de enorme groei die Rings nog steeds kon maken kwam de uitdaging op het pad om te verhuizen naar een groter winkelpand. Na verliefdheid, op misschien wel het mooiste winkelpand van Goirle, ging alles in een sneltrein vaart. In Juli 2012 werd het pand aangekocht op de Poppelseweg en werd er gestart met de verbouwing. De inrichting van de winkel werd na de velen jarenlange ervaring van Hans en Erwin precies ontworpen op de unieke mogelijkheden van het pand. Na ruim 10 weken verbouwen en inrichten werd op 26 oktober 2012 de grootste Specialized Concept Store geopend van Europa. Na Munchen, Milaan, London en o.a. Brussel stond ineens Goirle dik gedrukt op de landschapkaart van Specialized. Een Specialized wereld van ruim 1200m2. Alles wat Specialized te bieden heeft onder 1 dak inclusief een ingenieuze meetruimte en ruime Tech Area en een eveneens groot magazijn. De winkel word sinds 2012 gerund door 10 zeer gepassioneerde ‘fietsgekken’. Elk op zijn fietsgebied alles wetend over het mooie merk Specialized. Elke medewerker fietst op sportief niveau en heeft passie met grote letters op hun voorhoofd staan.


Ik ga akkoord.

Deze site gebruikt cookies om u nog beter van dienst te kunnen zijn.