Beoordeling 9.3 gebaseerd op 1772 individuele klantbeoordelingen op 5-sterrenspecialist

'PRECISIE DRIJFT ONS'

Steriel als een Formule I werkplaats, zo omschrijven klanten onze werkplaats. Onze Tech Area beschikt over alles wat we nodig hebben om u direct te kunnen helpen en met een eigen Suspension Area kunnen we echt alles in eigen huis onderhouden.

Rings-Goirle specialized conceptstore

In onze geautomatiseerde werkplaats voeren wij allerlei soorten reparaties en onderhoud uit aan racefietsen en mountainbikes. Door vooraf je reparatie aan te melden per telefoon of via het formulier op deze pagina worden de werkzaamheden snel en efficiënt afgehandeld.

Diverse specialisten binnen ons team kunnen de meest uiteenlopende zaken voor u afhandelen. U kunt hier denken aan service en reparatie van alle soorten / merken van dempers en vorken, hydraulische remsets en het spaken van specifieke wielsets.

Meermaals per jaar worden we door middel van technische cursussen van Specialized maar ook Sram en Shimano op de hoogte gehouden van de laatste vernieuwingen binnen de race en MTB discipline zodat we altijd up-to-date zijn.

Heeft u een specifieke vraag, een fiets die opgeknapt moet worden of hulp nodig bij het afstellen van je derailleur? Vul dan het reparatieformulier in en we helpen je graag!

11754353_940048996015357_683424350252154

werkplaats.jpg

TECH AREA

Onze werkplaats is volledig geautomatiseerd om te zorgen voor een snelle en vakkundige afhandeling van elke service en reparatie. Onze werkwijze zorgt ervoor dat je jouw racefiets of mountainbike niet lang hoeft te missen als deze aan onderhoud toe is. In onze zeer gespecialiseerde werkplaats verzorgen wij alle service van o.a. Rock Shox en Fox suspension.

Ook alle onderdelen en spareparts van Shimano, Campagnolo en Sram zijn in de Tech Area aanwezig. Onze medewerkers worden zeer regelmatig geschoold om al het technische op topniveau te houden. Hier worden tevens alle racefietsen en mountainbikes gebouwd van frame tot complete bike. 

SUSPENSION SERVICE

In onze werkplaats doen we graag zo veel mogelijk zelf. Daarom hebben we een aparte ruimte ingericht voor alle vork en demperservice zodat we aan nagenoeg ieder merk dempers of vork zelf service en onderhoud kunnen verrichten. Onderdelen zijn op voorraad en komt u van verder weg? Klaar terwijl u wacht.

Heeft u een brain voorvork maar vind je hem te stug, of juist te zacht? In samenwerking met de technische jongens van Specialized kunnen we je brain-binnenwerk volledig naar wens maken. Geef de gewenste rij-eigenschappen op, omschrijf hoe je zelf graag fietst en je voorvork wordt er volledig op aangepast.

Wat gebeurt er met je fiets wanneer wij onderhoud plegen?

Kleine onderhoudsbeurt.
Bij een kleine onderhoudsbeurt word de fiets en aandrijving gereinigd. De wielen worden gecontroleerd op eventuele speling en deze worden indien nodig gericht. Ook word de spaakspanning van de wielen gecontroleerd. De voor en achterderailleur worden juist afgesteld en ingesprayd met olie op de scharnierpunten zodat deze goed functioneren. De afstelling van de velg/schijfrem wordt gecontroleerd op remblok slijtage en indien nodig worden deze dan vervangen. De remmen worden gecheckt en bijgesteld waar nodig. Bij een velgrem worden de scharnierpunten ingesprayd met olie terwijl bij een schijfrem de remzuigers gereinigd en opnieuw gesmeerd worden zodat een soepele werking gegarandeerd kan worden. Het balhoofd wordt gecontroleerd op speling en indien nodig wordt deze speling vrij afgesteld. Tot slot worden de banden op de juiste druk gezet.

Grote onderhoudsbeurt.
Bij een grote onderhoudsbeurt worden alle bovenstaande werkzaamheden uitgevoerd. Echter is deze beurt wel een stuk uitgebreider. Bij een grote onderhoudsbeurt worden alle lagers, naaflagers, bracketlagers, balhoofdlagers preventief gereinigd en opnieuw voorzien van vet. Indien nodig worden bovengenoemde lagers vervangen als deze versleten zijn. De kabels worden als dit mogelijk is losgehaald en opnieuw gesmeerd. Bij een mountainbike of racefiets met schijfrem worden de remmen voorzien van nieuwe remvloeistof. Tot slot wordt het frame behandeld met wax zodat de totale fiets er weer als nieuw uitziet.

Let op: bij beide onderhoudsbeurten zit een eventueel beurt aan voorvork of achterdemper niet inbegrepen. Dit is een aparte onderhoudsbeurt. het advies is bij een voorvork en achterdemper om deze minstens elk jaar tot anderhalf jaar te laten servicen.

Onderdelen worden altijd pas na overleg en goedkeuring vervangen.

Kleine onderhoudsbeurt voorvork.
De buitenpoten van de voorvork worden gedemonteerd en gereinigd. de stofafdichtingen en foamringen worden vervangen en voorzien van olie en vet. Daarna worden de buitenpoten terug geplaatst en wordt de juiste hoeveelheid vork olie  in de voorvork aangebracht. Uiteindelijk wordt de vork getest en zetten we de vork op de juiste druk passend bij het gewicht en de voorkeuren van de berijder.

Grote onderhoudsbeurt voorvork.
Bij een grote onderhoudsbeurt aan de voorvork wordt de vork compleet gereinigd. Alle afdichtingsringen worden vervangen van de rebound/compressie demper. Hetzelfde gebeurt ook aan de zijde van de luchtkamer. Daarna wordt de complete voorvork weer voorzien van de juiste hoeveelheid vork olie. Uiteindelijk wordt de vork getest en zetten we de vork op de juiste druk passend bij het gewicht en de voorkeuren van de berijder.

Kleine onderhoudsbeurt achterdemper.
Wij kunnen service uitvoeren aan bijna alle dempers van RockShox en Fox. Voor andere merken is er veel mogelijk. Na demontage uit de fiets wordt de air-can gedemonteerd en de demper wordt intern gereinigd en opnieuw gesmeerd. Vervolgens wordt er een servicekit gebruikt met een aantal afdichtingringen zodat de demper weer goed functioneert en afgedicht is. De demper wordt voorzien van de juiste hoeveelheid olie en vet. Wij gebruiken enkel originele producten van Rockshox en Fox.

Grote onderhoudsbeurt achterdemper.
Bij een grote onderhoudsbeurt aan de achterdemper moeten wij deze opsturen naar een service center (Sabma, Sram DSD). Dit is meestal het geval als bijvoorbeeld de lock-out bediening niet meer werkt of er een interne lek zit in de demper. In de meeste gevallen bent u de demper dan 2 werkweken kwijt. In de meeste gevallen hebben we leendempers zodat u toch op uw Specialized kan blijven fietsen. Wanneer de demper retour is gekomen monteren we deze weer terug in de fiets en stellen samen de demper juist af.

Onderhoudsbeurt Brain Achterdemper.
Een brain achterdemper wordt altijd vervangen voor een ander reeds geserviced exemplaar wanneer de demper 5 jaar oud of jonger is. Het omwisselen van een brain achterdemper neemt niet veel tijd in beslag en u kunt hier in de meeste gevallen op wachten. handig is om hier van tevoren een afspraak voor in te plannen. We kunnen dan zorgen dat er een demper voor je klaar ligt zodat je direct het bos weer in kan.

Plan direct je onderhoud / reparatie in:

tech_01.jpg tech_02.jpg tech_03.jpg tech_04.jpg
Heb je vragen over de kosten van uw reparatie neem dan gerust contact op of vraag vooraf een vrijblijvende prijsofferte op.

Ik ga akkoord.

Deze site gebruikt cookies om u nog beter van dienst te kunnen zijn.