Beoordeling 9.2 gebaseerd op 199 individuele klantbeoordelingen op 5-sterrenspecialist

'OUDE TIJDEN HERLEVEN'

Old school meets new school. De charme van het rijden over onverharde paden met racefiets, crossfiets of gravelbike afgewisseld met strak asfalt terwijl je navigeert met je GPS apparaat en de Strava sectie's aanvalt alsof het oorlog is.

Het liefste zoeven wel allemaal over strak asfalt, de bandjes op druk en knallen maar. De mooiste paden worden aaneengeregen voor een snel rondje door de omgeving om vervolgens voldaan op de bank te kijken hoe profrenners zwoegen over de paddestraat, de onverharde paden in Italië of de laatste kasseistrook op weg naar Roubaix. 1 Juli doen we het anders. We zijn op zoek gegaan naar de mooiste, onbekende (semi)onverharde paden van onze regio. In 45, 75 of 120 kilometer doorkruis je de omgeving van Goirle en word je onderweg getrakteerd op diverse mooie paden. Je zult je wanen in Toscane of misschien Vlaanderen. De tocht word niet volledig uitgepeild maar zal met GPS worden verreden.

ROUTE

De Strava Bianche toertocht is laagdrempelig en voor iedereen toegankelijk. Met routes van 50, 75 of 120 kilometer kun je zelf bepalen hoe lastig je het wilt maken. De route brengt je op de mooiste en rustigste plekken rondom Goirle. Eerst richting het zuiden voor een lus van +/-35 kilometer om vervolgens naar het noorden te rijden. 
Wanneer je kiest voor de langste afstand heb je na 120 kilometer maar liefst 35 kilometer, gravel, kasseien of verharde zandpaden gehad. De secties zijn zo goed mogelijk verdeeld over de gehele route en tussendoor kun je bijkomen op een strook strak asfalt.

De route wordt enkel op cruciale punten met pijlen aangegeven, door middel van een GPS fietscomputer kun je de hele route navigeren. Binnenkort word de route inclusief omschrijving van de secties toegevoegd aan deze pagina.

Download nu je route vooraf, of op de dag zelf bij de inschrijving:

Route 50 Kilometer:
http://www.gpsies.com/map.do?fileId=zozoyoihehrkowyh

Route 75 Kilometer:
http://www.gpsies.com/map.do?fileId=ntnlwqogturasuic

Route 120 Kilometer:
http://www.gpsies.com/map.do?fileId=jvilsxtqfyeatxbc

Bekijk ook de interactieve kaart waarop je alle segmenten met omschrijving kunt terug vinden.

STRAVA

Om het spektakel compleet te maken krijgen alle +/- 35 secties een eigen strava segment waarvan de start en de finish met borden duidelijk zal worden aangegeven. Zo kun je jezelf nog even lekker uitleven terwijl je ondertussen geniet van het uitzicht over de verschillende landerijen.

NAVIGEREN MET WAHOO?

Wil je graag mee rijden maar heb je geen GPS computer? Wahoo zal aanwezig zijn met meerdere GPS units die kunnen worden ingezet tijdens de tocht. Wil je hier gebruike van maken? Dat kan en is helemaal gratis. Meldt je hiervoor wel even aan met een mailtje naar info@rings-goirle.nl 

PRAKTISCH

- De route word niet uitgepeild en is enkel te rijden op gps. De gpx route wordt ruim voor het evenement online geplaatst en verstuurd naar de deelnemers.

- Voor alle afstanden is er een pauzeplaats voorzien met sportvoeding van Wcup en andere lekkernij.

- Pas je bandendruk aan. Maximaal 5/6 bar! Hoe breder de band, hoe meer fun. 

- Starten kan tussen 9:00 - 11:00. 
Locatie: Poppelseweg 1-02, 5051 PL Goirle (Rings-Goirle)

MATERIAAL

De route is een ontworpen en uitgetekend voor racefietsen. Het is absoluut mogelijk met iedere racefiets mee te doen zonder bijzondere aanpassingen. Wel raden we aan om eventueel bredere banden te monteren maar belangrijker: pas je bandendruk aan. Pomp je banden niet harder op dan maximaal 6 bar. De tocht is ook uitstekend te rijden met een cyclocrossfiets, gravelgrinder (natuurlijk!) of eventueel een mountainbike. 

Kans op lek rijden is er altijd, zorg dat je 1 of twee binnenbandjes bij hebt voor het geval dat je toch aan de kant komt te staan.De 1e edite van de Strava Bianche toertocht beloofd erg leuk en uitdagend te worden maar goed te doen voor iedere wielrenner die houdt van wat avontuur. Je zult absoluut nieuwe wegen en mooie paden gaan ontdekken. 

SCHRIJF JEZELF DIRECT IN EN DOE MEE:

Het was een prachtige 1e editie en het evenement zal ongetwijfeld een vervolg krijgen in 2018 !

Verdere informatie zoals data volgt...


Ik ga akkoord.

Deze site gebruikt cookies om u nog beter van dienst te kunnen zijn.