Atelier Pfeiffer
Rings-Goirle Logo

Beoordeling 9.3 gebaseerd op 2071 individuele klantbeoordelingen op 5-sterrenspecialist

'TECHNISCHE AVOND, MODERNE WIELERTECHNIEK'


INNOVATE OR DIE is al jaren één van de vaste slogans van Specialized. Niet alleen bij ons merk is er door de jaren heen veel veranderd. De wielersport in zijn algemeenheid heeft de afgelopen jaren een behoorlijke revolutie doorstaan. Er is veel veranderd met alle techniek die daarbij komt kijken. Tijdens onze technische avond praten we je in korte tijd bij en ben je weer helemaal op de hoogte. Lees hieronder waar we het allemaal over gaan hebben.

Rings-Goirle specialized conceptstore

werkplaats.jpg

Aerodynamica

Aero is everything is een niet te onderschatten iets. Steeds vaker gaat het in de tijdschriften en bij het live commentaar van een wielerwedstrijd over aerodynamica. Gratis snelheid of juist extra tegenstand van de wind?

Wat heeft Specialized er aan gedaan om de renners grootste vijand te slim af te zijn en de wind te verslaan en belangrijker nog, hoe kun je als wielertoerist zelf sneller worden door bijvoorbeeld je zithouding aan te passen. Gratis snelheid willen we tenslotte allemaal.

Op al deze vragen zullen we uitgebreid in gaan zodat je na deze avond iedereen in je fietsgroepje te slim af kunt zijn met een aero houding. 

Rings-Goirle specialized conceptstore

Watt?

In het profpeloton zijn ze niet meer weg te denken. De wattagemeter. Iedere renner rijdt er mee rondt, in zijn crank, het achterwiel of in het pedaal. Een wattagemeter laat zien hoeveel kracht je daadwerkelijk levert en wordt steeds vaker ook gebruikt bij niet professionele fietsliefhebbers. Wat is het nut van een wattagemeter en waarom kan een wielertoerist beter op zijn wattagemeter kijken in plaats van naar zijn hartslag.

Rings-Goirle specialized conceptstore

Bigger = Better
Wider = Faster

'Vroeger reden we met 19mm banden' Een veel gehoorde zin hier in de winkel. Tegenwoordig worden banden smaller dan 24mm nauwelijks meer gebruikt in de winkel en is 26mm meer standaard dan 24mm. Ditzelfde geld voor wielen, frames enzovoort. 11 April doen we uit de doeken waarom je bigger better is.

Rings-Goirle specialized conceptstore

Nieuwe Roubaix

De Futureshock is terug. Het verende element in de voorkvork zorgt voor enorm veel comfort en maakt iedere rit eenvoudiger. We demonstreren de roubaix's en laten je precies zien hoe je de kasseien het beste kunt verslaan.

Rings-Goirle specialized conceptstore

Remmen & Schakelen

Misschien wel de grootste verandering in de wielersport de afgelopen jaren. En daarmee ook meteen de verandering met de grootste haat-liefde verhouding. Iedereen die al met schijfremmen heeft gefietst zal beamen dat je beter met dan zonder schijfremmen kunt rijden. We laten je zien dat veiligheid eigenlijk geen issue is en hoeveel sneller je stil staat met disc's


Schrijf je binnenkort in voor deze leerzame avond:

Datum:nog onbekend
Tijd: 19:30
Locatie, winkel. Poppelseweg 1-02

Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking

Wij gebruiken functionele en analytische cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij ons voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij jouw internetgedrag binnen onze website volgen.