'LEARN & RIDE'

Met de handen in het haar turend naar het scherm, kijkend naar de zoveelste instructievideo. Ga je judo beoefenen dan krijg je les, wanneer je het tennisveld betreed doe je dat met een instructeur en wanneer je gaat mountainbiken zet je een helm op en rijd je het bos in....

Rings-Goirle specialized conceptstore

Wielrennen en mountainbiken zijn in allerlei opzichten technische sporten, Zowel de techniek van de fiets als op de fiets is iets waar veel winst in te behalen is. Om nog maar te zwijgen over het psychische voordeel aan de start van je eerste wedstrijdje wanneer je weet dat je bril over in plaats van onder de helmbandjes hoort. In 2016/2017 introduceren wij wederom de Rings-Academy. Onder deze naam organiseren we diverse events & clinics. Om iets van op te steken of gewoon om samen te genieten van het fietsen.

Inmiddels staan er een aantal evenementen rotsvast op de kalender. De Streetrace is landelijk bekend en onze clinics worden druk bezocht. Onderstaand vind je alle aankomende evenementen.

streetrace_header.jpg

 

Rings-Goirle specialized conceptstore

TECHNISCHE AVOND RACE - Moderne techniek

Een avond vol met interessante weetjes over de nieuwste technieken uit de wielersport. Zo gaan we uitgebreid behandelen hoe je zelf gratis snelheid kunt behalen doormiddel van aerodynamica in combinatie met je fietsafstelling. Vertellen we je waarom iedere prof met een wattagemeter rijdt en waarom brede banden sneller zijn dan smalle. Natuurlijk mogen schijfremmen en (draadloos) electronisch schakelen ook niet ontbreken deze avond.

Datum: 11 April

Tijd: 19:30
Poppelseweg 1-02 Goirle

Inschrijven kan hier

Streetrace Goirle Pre-event

STREETRACE PRE-EVENT

Groter en groter wordt de Streetracein Goirle. Voor velen ieder jaar een hele happening. Als deelnemer, vrijwilliger of bezoeker, de Streetrace word een steeds profesioneler evenement. En daarom organiseren we ook dit jaar weer het Streetrace Goirle Pre-Event. We verzorgen op deze avond een presentatie omtrent de 7e Streetrace Goirle. Het laatste nieuws over dit grootste mountainbike evenement word bekendgemaakt. De avond word gepresenteerd door Johan van de Made. Ook muziek zal niet ontbreken!

Datum: 20 mei 2017

Geen aanmelding noodzakelijk

Locatie: Havep Texperience Center Goirle.

Streetrace Goirle

STREETRACE GOIRLE

5 Juni a.s zal voor de 7e keer de Streetrace worden verreden. In meerdere categorieen zal er worden gereden over het inmiddels bekende parcours, volledig door de dorpskern van Goirle.

De volledige dag zullen spannende wedstrijden in diverse categoriëen elkaar afwisselen. Kinderen, heren, dames en zelfs Ex- Profrenners komen aan het vertrek. Alles omlijst met diverse optredens en activiteiten. Ben jij een mountainbiker zonder licentie en lijkt een wedstrijd rijden je wel leuk? Iedereen die wel eens op de mountainbike zit en het leuk vind om ook eens mee te doen aan zoiets spectaculairs als de Streetrace Goirle kan zich via deze site aanmelden.

Datum: 5 Juni 2017

Strava-Bianchi

STRAVA-BIANCHE RACE TOERTOCHT

Old school meet new school. De charme van het rijden over onverharde paden met racefiets, crossfiets of gravelbike afgewisseld met strak asfalt terwijl je navigeert met je GPS apparaat en de Strava sectie's aanvalt alsof het oorlog is.

Dit jaar organiseren we voor het eerst een toertocht voor de racefiets. Niet een standaard toertocht maar een route die voert over de mooiste onverharde gravelpaden van de regio.

De onverharde 'secties' zullen vooraf worden aangegeven en als strava-segment worden gemarkeerd.

Datum: 1 Juli

Inschrijfkosten bedragen €5,- (te voldoen op de dag zelf) 

Starttijd tussen 9:00 - 11:00

Start - finish locatie: 
Rings-Goirle Poppelseweg 1-02 5051 PL Goirle

Inschrijven kan binnenkort

Rings Rally

RINGS RALLY

Dit jaar organiseren we niet één maar twee mooie mountainbike evenementen. Buiten de inmiddels bekende Streetrace midden in het dorp is dit jaar de 2e Rings Rally.

Genieten van het fietsen op een avontuurlijke manier en afsluiten met een hapje & drankje. Dat is wat de Rings Rally in het kort inhoudt.
Een kruising tussen een puzzeltocht, en toertocht. Schrijf jezelf in, alleen of met een team van meerdere personen (aan te raden). Bij vertrek wordt een plattegrond en verschillende foto's van de te vinden locaties verstrekt en het doel is om zelf in het bos de juiste locaties te vinden. De te rijden route is vrij en de volgorde van de te vinden punten ook. Rijd je trefzeker dan is de rijtijd +/- 90/120 minuten en kun je snel genieten op het terras van een lekker koud biertje. Is navigeren niet je sterkste punt dan kan de rit wat langer duren of is het raadzaam een goede navigator in te schakelen.

Bij iedere fotolocatie is een letter opgehangen die samen een woord vormen. Ben je terug bij start / finish en heb je het juiste woord geraden? Ook dan staat een koud biertje op je te wachten. De ideale zaterdagavond volgens ons.

De Rings-Rally is een kleinschalig evenement waar aan iedereen met een mountainbike+valhelm kan deelnemen. Plezier staat voorop, snelheid is niet van belang.

Datum: 16 September

Inschrijfkosten bedragen €5,- 

Starttijd tussen 17:00 - 18:00

Start - finish locatie:
Rings-Goirle Poppelseweg 1-02 5051 PL Goirle

Inschrijven kan binnenkort

 

Rings-Goirle specialized conceptstore

REDBULL RAMPAGE EVENTNIGHT

In samenwerking met Redbull Nederland en Specialized gaan we live naar Utah! We toveren onze bar om tot bioscoop en kijken samen naar de hoogste sprongen en de ziekste drops. Even genoeg gezien? Test dan één van de vele all mountain testbikes van Specialized Bicycles die we speciaal voor deze avond in huis hebben. Kom jij ook? BBQ en drankje zijn inclusief..

De Redbull Rampage is HET mountainbike freeride event van het jaar. Iedereen kent de filmpjes van crashende bikers in de bergen van Utah. Dit jaar gaan we samen genieten van de mooiste lijnen en grootste sprongen die de rijders voor ons gegraven en bedacht hebben.

Datum: 27 Oktober

Tijd: 17:00
Poppelseweg 1-02 Goirle

werkplaats.jpg

MTB NIGHTRIDE

Mountainbiken in het donker. Genieten van de bestaande paden maar in een nieuwe dimensie.

We starten om 19:00 uur vanuit de winkel voor een mountainbikerit van +/- 2 uur door de bossen en over de weg. We zullen naar gelang de grootte van de groep splitsen wanneer nodig.

Zorg voor goede verlichting op de fiets en bij voorkeur op de helm. Niet alleen om gezien te worden maar vooral om te zien! Wanneer je geen verlichting hebt adviseren wij je graag bij de juiste keuze.

Aanmelden is alleen noodzakelijk. Iedereen is natuurlijk welkom.
Deelname is gratis.

Datum: 7 November

Tijd: 19:00
Poppelseweg 1-02 Goirle

Inschrijven kan binnenkort


Ik ga akkoord.

Deze site gebruikt cookies om u nog beter van dienst te kunnen zijn.