Voorvork service

Hoe lang heb jij je mountainbike al? En heeft je voorvork ooit onderhoud gehad? Veel mensen stellen één keer hun vork in en rijden er vervolgens jaren meer zonder er nog eens naar om te kijken. De afstelling en het onderhoud van de voorvork zijn echter zeer belangrijk voor de werking en de levensduur van de vork.

Wat gebeurt er wanneer je geen onderhoud laat uitvoeren? 
Het is sterk aan te raden om bij geregeld gebruik je voorvork eens in de 12 a 18 maanden te laten servicen. Bij het onderhoud wordt de vork uit de fiets gedemonteerd. Vervolgens halen we de voorvork uit elkaar en wordt de hele vork van binnen en buiten gereinigd. Alle keerringen en oude olie wordt gedemonteerd en later vervangen voor nieuwe originele materialen. De compressiedemper ondergaat dezelfde procedure.Vervolgens wordt de vork weer gemonteerd, voorzien van verse olie en later wordt de vork op druk gezet en getest alvorens deze weer terug in de fiets wordt gemonteerd.

Wat gebeurt er als ik geen onderhoud laat uitvoeren?
Wanneer je veel fietst en de vork niet serviced raakt deze van binnen steeds sterker vervuild. Zand en modder hoopt op in de keerringen en afdichtingen waardoor de vork minder soepel wordt en naar verloop van tijd bestaat er een steeds grotere kans dat de binnenpoten gaan inslijten. Wanneer dit gebeurt ontstaan het gevoel dat er speling op de vork zit en dit is helaas niet te verhelpen.

Het is dus belangrijk om je vork op tijd te onderhouden zodat deze goed blijft werken en jaren mee kan. Voor voorvorken van Specialized, Fox en Rockshox kunnen wij (bijna) alles zelf in de winkel waardoor je niet lang hoeft te wachten op je vork.

Plan je eigen onderhoudt in via onze werkplaats module: Voorvork inplannen

Voorvork service