Fiets je 1x per week een mooi rondje van ca. 40-50 km of ben je van plan lange tochten te gaan maken van misschien wel 200+ km?

Misschien wil je de fiets wel mee op vakantie nemen of zo nu en dan in een heuvelachtig terrein rijden. Het kan ook zomaar zijn dat je van plan bent om in het weekend een rugnummer op te spelden en deel te nemen aan wedstrijden.

Als je je behoeften vooraf goed inventariseert kunnen we samen met je uiteindelijk de fiets uitzoeken die perfect aansluit bij je behoeften.

De race modellen van Specialized kun je in grote lijnen verdelen in 3 groepen.

 1. de comfortabele racefiets:
  Roubaix: de Roubaix is de comfortabele racefiets uitgevoerd in carbon
  geschikt voor de kilometervreters of degene meer comfort in een racefiets zoeken.
  De versnellingen op een Roubaix zijn geschikt om alle bergen aan te kunnen omdat hierop veelal een vertanding van 50/34 (voor) en 11-32 (achter) wordt gebruikt. (dit is een lichter versnelling als een klassieke triple (30-28)).
  Er is ook een aluminium variant beschikbaar als comfortabele racefiets: de Diverge
  De Diverge is net als de Roubaix geschikt voor lange tochten met meer comfort en zelfs een gravelpad is met de Diverge geen probleem.
  Voor alle Roubaix modellen klik hier

 2. de allround performance racefiets:
  Tarmac: de Tarmac is een racefiets die alle terreinen aan kan voor de enthousiaste en wedstrijdrijders. de Tarmac is de lichtste van alle modellen met een frame ontwerp dat is aangepast op de verschillende lengte berijders.
  Voor alle Tarmac modellen klik hier

 3. de aero racefiets:
  Venge: De Venge is de racefiets van Specialized waarbij alles draait om aerodynamica.Hoe harder je rijdt hoe meer luchtweerstand je krijgt, dus hoe harder je wil rijden hoe belangrijker het is dat alles aerodynamisch gezien optimaal is.Alles op de Venge is ontwikkeld in de win(d)tunnel zodat de aerodynamisch optimaal is. Dit kan ten opzichte van een andere racefiets oplopen tot een tijdwinst van 2 min. op 40km!
  Voor alle Venge modellen klik hier

TESTRIJDEN?


Soms is het moeilijk te bepalen in welke categorie je precies valt, fietsen op een bepaalde fiets zegt meer dan 1000 woorden. Daarom hebben we van de Roubaix, Tarmac en Venge in verschillende maten testfietsen beschikbaar, je kunt deze bij ons een paar dagen lenen zodat je de fiets uit kan proberen, je kunt dit zelfs online bespreken Online testfiets bespreken